home.html
biografie.html
agenda.html
bandinfo.html
gastenboek.html
multimedia.html
contact.html

Bad Buckley’s history met Randy Huhnholz!

Zo’n jaar of 14 geleden werd de rockformatie Bad Buckley geboren. Een coverband met als doel om ´Oh jaaaa!’ nummers te spelen die waren gebucklied.

 

Gebucklied? Wat is dat?

Nou... dat betekent eigenlijk zoveel als een eigen typische Bad Buckley-draai geven aan een nummer. Wij deden dit in de loop der jaren in verschillende samenstellingen. Een zangeres erbij, een zangeres die weer vertrok. Zo vond de wisseling van wacht door een tweede zangeres een paar keer plaats, maar de kern van Bad Buckley werd jarenlang gevormd door, Randy Huhnholz de sologitarist, Angela Huhnholz-Vos de zangeres, Marc Meijer de drummer, Eric van den Bosch de slaggitarist en Robert Janssen de bassist.

 

Ondanks alle goede moed en de onderlinge vriendschappelijke band kwam eind 2013 toch een beetje de klad er in. De motivatie was wat minder, de vernieuwing bleef een beetje uit en dus besloten wij om een paar maanden eventjes helemaal niets muziekaals te doen. Althans, niet in de formatie Bad Buckley. Toch lieten we alle spullen in de oefenruimte staan. Het was immers wel de bedoeling dat we over een paar maanden de draad weer op zouden pakken.

Helaas sloeg het noodlot keihard toe. Randy werd ernstig ziek en overleed in november 2014 aan de gevolgen van slokdarmkanker. Angela bleef alleen achter met hun dochter Juliette en de band viel in een gat door het gemis van Randy en natuurlijk Angela. Angela had immers al haar kracht nodig om deze enorme klap te verwerken en de draad van het leven met hun dochter weer op te pakken en daar een nieuwe inhoud aan te geven.

Een van de vormen om inhoud aan haar nieuwe leven te geven vond Angela in de vorm van het oprichten van de stichting It’s Time.nu www.itstime.nu. Een stichting die geld inzamelt voor onderzoek naar barretslokdarmkanker om het in een vroeg stadium op te kunnen sporen zodat de overlevingskansen vergroot worden. Het uiteindelijke doel is natuurlijk om barretslokdarmkanker preventief op te kunnen sporen en behandelen.

 

It’s Time.nu organiseert 24 september 2016 een groots opgezet benefietconcert ‘Make History!’ om geld in te zamelen voor het broodnodige onderzoek naar de vroegtijdige opsporing en de preventie van barretslokdarmkanker, maar zeker ook om Randy te herdenken.

Tijdens dit benefietconcert zal Bad Buckley haar laatste optreden geven onder deze naam. Het overlijden van Randy betekende voor ons het einde van Bad Buckley. Het voelt niet goed om de naam van de band in een andere formatie, waar Angela gelukkig weer onderdeel van is, voort te zetten zonder Randy. Samen, dat wil zeggen Marc Meijer, Robert Janssen en Angela Huhnholz-Vos -Eric van den Bosch had de band inmiddels definitief verlaten- besloten wij om de naam Bad Buckley niet meer te gebruiken.

 

Tot slot. Er rest ons niets anders dan jullie te bedanken voor jullie getoonde interesse in ons en onze band Bad Buckley!

 

BEDANKT!!

Angela Huhnholz-Vos,

Marc Meijer,

Robert Janssen,

Eric van den Bosch.